Minął sierpień, minął wrzesień, znów październik i
ta jesień rozpostarła melancholii mglisty woal
Nie żałuję letnich dzionków, róż, poziomek i skowronkow
Lecz jednego, jedynego jest mi żal
Addio pomidory
Addio ulubione „Addio pomidory” Kabaret Starszych Panów
Kiedy klasyczna pomidorówka już się znudzi (co przecież czasem się zdarza), warto urozmaicić ją takimi dodatkami, które nie tylko dodają walorów smakowych, ale również zachęcają do zjedzenia. Przemycenie popcornu jako dodatku do zup, może być świetnym sposobem na skłonienie dzieci do ich zjedzenia – myślę, że nie powstrzymają się przed chwyceniem za łyżkę, jeśli w talerzu zobaczą ten ciekawy dodatek. Co więcej, jestem pewna, że taki wymysł posmakuje nie tylko dzieciom, ale i dorosłym, bo może być świetną propozycją dania na wieczorne spotkanie ze znajomymi.
Ingredients
- 800g pomidorów
- 200ml śmietany 30% lub mleka roślinnego
- 300 ml bulionu warzywnego
- średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżka oleju
- natka pietruszki
- łyżka cukru
- łyżeczka suszonej bazylii
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- duża szczypta chilli
- sól himalajska
- biały pieprz
- dodatkowo: opakowanie popcornu
Instructions
2 komentarze
[…] wegetariańskie […]
z tym popcornm musi mieć mega posmak 🙂